Op woensdag 10 oktober 2018 van 15.00 tot 17.00 uur organiseren de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente in samenwerking met Bètapartners de Engineering Experience op het Regius College in Schagen. Tijdens de bijeenkomst wordt de nieuwe Engelstalige bachelor Mechanical Engineering/Werktuigbouwkunde feestelijk gelanceerd. De nieuwe opleiding gaat in september 2019 grotendeels op de VU-Campus in Amsterdam van start. Alle 5e en 6e jaars vwo-leerlingen met een bèta-profiel met natuurkunde en wiskunde B,  hun ouders, docenten en decanen uit de regio zijn van harte welkom.

Met deze opleiding kunnen leerlingen met een technisch profiel eindelijk kiezen voor een universitaire technische opleiding in de regio en komen de twee universiteiten tegemoet aan de enorme vraag naar universitaire technici in de regio. In de opleiding staat maatschappelijk innoveren en samenwerking met bedrijven voorop.

Tijdens de Engineering Experience wordt informatie gegeven over het inhoudelijke programma van de nieuwe opleiding en krijgt men een kijkje in de toekomst van Mechanical Engineering. De Engineering Experience biedt een interactief programma van sprekers van bedrijven uit de regio, docenten en studenten. Zo vertellen huidige studenten over hun uitvindingen zoals de Red Shift auto van Solar Team Twente. Na het programma kan men de demonstraties bekijken van deze hightech oplossingen. 

Voor het programma en inschrijving: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSent0oXB0mqeR_YYnJy4giLM57VuJ7vUfLGOKEdZ3Fv6IZNoA/viewform