Op vrijdag 8 juni organiseerde het vmbo-netwerk Toptechniek in Bedrijf Noord-Holland Noord op het Horizon College in Hoorn een uitmarkt waar techniekdocenten, decanen en techniekdirecteuren konden kennismaken met een groot scala aan mogelijkheden op het gebied van techniekpromotie, LOB-activiteiten techniek, docentenprofessionalisering, gastlessen, bedrijfsbezoeken, etc. De aanbieders presenteerden zich in 25 stands waarbij ook de vmbo-scholen aan andere scholen zelf konden laten zien hoe zij met techniek omgaan.

In het plenaire gedeelte werden de bezoekers ge├»nformeerd over RIF-projecten, OCW-investeringsplannen en het ROC-convenant in Noord-Holland, waarna de verbinding en afstemming werd gezocht. Ook hielden enkele aanbieders zoals onder meer de bedrijfsopleidingen en ROC’s een korte pitch waarin zij vertelden wat ze het vmbo-techniekonderwijs kunnen bieden.

Het aantal bezoekers is geschat op circa 125. Middels een ingenieus systeem werd het aantal concrete afspraken tussen vraag (de vmbo-scholen) en aanbieders bijgehouden op een groot scorebord. Aan het einde van de middag stond de teller op maar liefst 106 ‘matches’. Deze matches worden momenteel ge├»nventariseerd en zullen door Toptechniek in Bedrijf NHN worden gemonitord.

Door de opbrengst en het enthousiasme van de bezoekers, zal de uitmarkt vmbo ook in 2019 worden georganiseerd.