Sociale partners en UWV bundelen al jaren hun kennis, ervaring en netwerk via het Servicepunt Techniek om de aansluiting tussen vraag en aanbod op de technische arbeidsmarkt in Noord-Holland beter op elkaar aan te laten sluiten.

Staat u als werkgever in de installatie-, elektro of metaalbranche open voor nieuwe doelgroepen? Dan kunt u nu uw vacatures uploaden op de nieuwe website van het Servicepunt (www.spt-nh.nl). Ook werkzoekende kunnen er terecht en hun CV uploaden. SPT gaat dan direct voor u aan het werk!

Bedrijven melden hun (verwachte) technische vacatures bij SPT. UWV zoekt vervolgens kandidaten uit de eigen bestanden. Het kan ook zijn dat werkzoekenden zichzelf bij SPT hebben aangemeld. Maar ook bedrijven hebben soms werknemers die met ontslag geconfronteerd worden of waarvoor een andere functie gewenst is. Die worden zo snel mogelijk van werk naar werk geholpen. Onze specialisten gaan vervolgens met kandidaten praten, waarbij ook een assessment kan plaatsvinden. Met de werkgever van de vacature wordt uitgebreid overlegd over eisen en wensen. Indien nodig zorgt het Servicepunt Techniek voor passende scholing. Ook zogenaamde voorschakeltrajecten zijn mogelijk, waarbij een groep mensen worden geschoold voordat ze een dienstverband bij een technisch bedrijf hebben. Zo heeft SPT al vele honderden succesvolle matches gerealiseerd en vele scholingstrajecten georganiseerd, veelal op kosten van sociale partners. De helft van het aantal plaatsingen betrof overigens een oudere werknemer.