Een nieuw initiatief waar wij u graag aan voorstellen is WerkBij West-Friesland. WerkBij biedt o.a. een online platform waar studenten, werkzoekenden en werkgevers kunnen laten zien welke kennis, kwaliteiten en ambitie zij hebben. Social media, projectbezoeken, gastcolleges en workshops: alles wordt uit de kast gehaald om de bedrijven uit de regio al in een vroeg stadium onder de aandacht te brengen bij de medewerkers van de toekomst. WerkBij is inmiddels van start gegaan in de regio West-Friesland en bekijkt momenteel met verschillende partijen hoe kan worden uitgebreid naar Noord-Holland-Noord.

WerkBij West-Friesland

Doel van WerkBij is om jongeren en werkzoekenden te interesseren voor het werken en leren in de regio West-Friesland ook nadat zij vertrekken uit de regio voor een vervolgstudie. Via WerkBij kunnen bedrijven de jongeren blijven volgen tijdens en na hun studie en laten zien wat het bedrijf doet met onder meer leuke filmpjes. Jongeren kunnen zich presenteren via een persoonlijk profiel. Het platform is daarnaast voor het West-Friese onderwijs een extra tool om hun studenten en docenten kennis te laten maken met het West-Friese bedrijfsleven.

Talent

Hans Huibers, voorzitter van de West-Friese Bedrijven Groep, is enthousiast over WerkBij West-Friesland en trekt het behouden van jong talent in de regio nog in de bredere context: “Het gaat niet alleen om het onder de aandacht brengen van de aanwezige bedrijven, we moeten ook nóg meer inspirerend aanbod gaan creëren op het gebied van onderwijs”. Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik: “West-Friesland is een regio met veel interessante en innovatieve bedrijven. Veel van deze bedrijven zijn op zoek naar jong talent en willen laten zien wat zij doen. We nodigen hen uit op mee te doen aan dit project. Jongeren die dromen van een baan in onze regio, dicht bij huis, kunnen via het platform zien wat bedrijven doen en hoe dat aansluit op hun ambities”. “De nieuwe generatie jongeren is veelal online en op social media actief en daarom is het, naast een eenmalige open dag, dé uitgesproken plek voor jongeren en werkzoekenden om het hele jaar door kennis te maken met potentiële werkgevers,” aldus Michiel Martens van WerkBij.

Nieuwe pakketten

Na een pilotfase van een jaar is WerkBij West-Friesland vanaf april echt van start gegaan. Er zijn nieuwe pakketten ontwikkeld waarvan alle bedrijven direct gebruik kunnen maken. WerkBij biedt naaste de betaalde pakketten ook een gratis optie, geen reden meer om niet mee te doen. De nieuwe pakketten worden erg goed ontvangen door de bedrijven uit WF, deze maand zijn al vijftien bedrijven lid geworden van WerkBij. Dus bij deze een oproep aan alle bedrijven uit de regio: laat je zien! Werken in de regio begint vanaf nu bij WerkBij.

Wilt u ook aan het talent uit de regio laten zien wat u te bieden heeft? Kijk dan op http://www.werkbijwestfriesland.nl/bedrijven/ voor meer informatie en de beschikbare pakketten. WerkBij komt graag langs om meer te vertellen en een demonstratie te geven van het platform.