Per 1 oktober a.s. gaat een nieuwe leergang van start waarbij technici binnen een jaar worden opgeleid tot hybride vakdocent. De leergang is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam en VTI.

Voor wie?

Ervaren en enthousiaste technici die het leuk vinden om af en toe voor de klas te staan op het MBO en/of het VMBO. Vanuit een baan in een van de technische sectoren sta je met één been in je werk en met één been in het onderwijs. Deze combinatie noemen wij de hybride vakdocent. Want juist mensen die in de praktijk werken, hebben de kennis en ervaring om de nieuwe generatie op te leiden. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van een verbreding van je loopbaan en het overdragen van jouw kennis. Voor werkgevers de manier om jongeren te boeien, te binden en op een mooie toekomst voor te bereiden. Tevens versterken hybride vakdocenten de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijf.

Hoe ziet de leergang eruit?

Je volgt om de week een onderwijskundig programma in de avonduren op de Hogeschool van Amsterdam. Je maakt kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en je gaat ook daadwerkelijk naar scholen toe om de geleerde pedagogische en didactische kennis toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe jij jouw vakkennis en ervaring effectief aan de nieuwe generatie kan overdragen.

Na het behalen van het certificaat kan je (via je werkgever) als hybride vakdocent door scholen worden ingehuurd. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de volgende generatie technici goed en toekomstbestendig wordt opgeleid en dat jouw toekomstige collega’s over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.

Vervolgmogelijkheden

Na het voltooien van de leergang en het behalen van het certificaat is het mogelijk je verder te bekwamen binnen het onderwijs. Succesvolle afronding van dit traject geeft vrijstellingen bij de Hogeschool van Amsterdam binnen de volgende opleidingen:

  • Associate degree Ad.
  • Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (bevoegdheid mbo)
  • 2e graad lerarenopleiding Mens & Technologie (Bachelor)

Studiepunten

Deze leergang heeft een studielast van 500 uur. Deze studielast wordt verdeeld over 1 jaar. Dit komt neer op 1 avond in de week zelfstudie.

Meer informatie bij Martin de Haan (programmadirecteur VTI)
Telefoon: 06 39 697 269
Mail: m.dehaan@vtiamsterdam.nl

Petra Overmars (opleider Leergang Hybride Vakdocent)
Mail: p.overmars@hva.nl
Telefoon: 06 21 155 286

Aanmelden via de website ‘Leergang Hybride vakdocent’ bij de Hogeschool van Amsterdam
www.hva.nl/hybride-vakdocent

Kijk ook even naar dit promotiefilmpje:
https://www.vtiamsterdam.nl/nl/over-vti/leergang-hybride-vakdocent