In september 2014 gaat in Den Helder de Dutch Offshore Academy van start. Dit is een initiatief van de Haven- en Scheepvaartvereniging, het ROC Kop van Noord-Holland en diverse bedrijven.

‘Den Helder moet de studentenstad worden voor iedereen die iets in de offshore olie-, gas- of windenergiesector wil doen’, zegt Edwin Stolk, zelf directeur van Pro Change Solutions, vastberaden. ‘De laatste maanden hebben we met ondernemers gekeken waar zij behoefte aan hebben. We willen het onderwijs aanpassen op wat de ondernemers nodig hebben.’ Het initiatief wordt ondersteund door diverse bedrijven en organisaties, waaronder Peterson, Multimetaal, Den Helder Support Service, Port of Den Helder en ATO. De Dutch Offshore Academy is sinds kort bezig  met het werven van studenten.

In het nieuwe schooljaar moeten de eerste studenten worden ontvangen. Stolk kan niet zeggen hoeveel inschrijvingen hij verwacht.  Desalniettemin zijn de ambities van de opleiding groot. ‘In eerste instantie richten we ons op Nederlandse MBO-studenten, maar in de toekomst willen we ook HBO-opleidingen aanbieden. Uiteindelijk kan Den Helder dan de concurrentie aan met internationale offshore-studentensteden als Aberdeen.’

Meer informatie: Edwin Stolk: edwin@prochangesolutions.nl